fredag 28 maj 2010

Cyklande i SF & Roadtrip San Francisco - Los Angeles

Dagen efter förra inlägget hyrde vi cyklar. Vi hade tidigare skådat en uthyrning nere vid In & Out Burger och eftersom det hade blivit tid för lunch så passade det ganska bra att välja just det stället. Det var fint väder, ganska blåsigt men utan mörka moln. Cyklade först längs kusten, stannade och pausade lite för att titta på de som fiskade eller alla med den stora söndagsutflyktskorgen. Hela bukten kryllade av vita segel. Vi cyklade över Golden Gate igen. Stannade till lite då och då för att njuta av utsikten. Den lilla vägen ringlade sig igenom mysiga små kustbyar, ibland stora parker eller väldiga sumpmarker. Precis som på andra sidan vattnet var det brant uppför bara för att sedan bli brant nerför. Vi hade cyklat ca tre mil och var nu framme vid slutet. Vid udden satte vi oss ner med var sin glass och väntade på färjan som skulle ta oss tillbaka till San Francisco. En fin båttur med utsikt över staden och Alcatraz. Tilbaka till hostelet där några band spelade.
 Har fosoker vi oss pa en gruppbild, gick val sadar kan man saga...

Ja såhär mycket blåser de på golden gate när man cyklar dar..

Vet inte riktigt vad det är med matz, men varje gång vi besökt den här bron så börjar han sjunga högt rakt ut..

Paus i en liten hamnstad på andra sidan SF

Här hittade jag mitt framtida drömhus, någon som vill flytta hit med mig? Mvh Arwid :)

Nice view över alcatraz från båten tillbax till SF


Dagen efter gick vi upp tidigt. Vi hade som ni redan vet bokat in oss i en silversnabb Chrysler. Vi stuvade in våra prylar. Allt fick inte plats där bak så mycket blev liggande i våra knän. Bilfärden var i klass med den vi gjorde i Salta, Argentina. Det var blå himmel och de vi åkte med hade bra musiksmak så klipporna och havet visade upp sig från sina allra ytterst vackra sidor. Vi stannade till lite här och var. På ett stopp när vi stod och tittade ut fick vi se en val. Solen glimmrade där ner vid valen som dök upp för att blåsa ut luft. Helt Perfekt.


 Stannar och pausar lite längs den sjukt fina vägen mellan SF & LA

En liten panorama också

Våra chaufförer


Vi åkte vidare och kom fram till en liten stad som heter San Luis någonting. Inhandlade lite mat, hittade hostellet. Kyckling, kokt potatis, morötter, sallad och sås. Det var längesen vi åt något så gott. Vi var ganska trötta efter en lång dag i bilen men vi bestämde oss för att gå upp på en närliggande kulle varifrån man kunde se hela staden. Vi tog lite foton och gick sedan tillbaka och somnade fort.


Uppe på berget

Lekte lite med kameran och en ficklampa sa vi fick till dehär bilderna.


Det var morgon igen och vi satte oss i bilen för att köra de sista timmarna till Los Angeles. Även den resan gick fint, visst vi irrade runt lite innan vi hittade rätt. Den kvällen gick vi runt i området en sväng innan vi återvände hem för att äta kvällsmat och sova.

Vitamin vatten rast



Som vanlig.. Text ansvar: Matz, Bild & Bild-text ansvar: Arw 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar